In een stad als Den Haag wonen mensen met veel verschillende achtergronden, oude en jonge mensen, van het veen of van het zand. En daar zijn talloze ‘krachtpatsers’ bij. Dat moet haast wel! Zij hebben een specifiek verhaal te vertellen, waarnaar wij luisteren, dat wij opschrijven en fotograferen.

Levens met een twist

Wij verzamelen op deze website verhalen over ‘levens met een twist’. Verhalen van mensen die vertellen over een gebeurtenis in hun leven die alles veranderde. Wat hebben ze meegemaakt? Wat was de (soms onverwachte) wending waardoor ze een ander pad moesten nemen dan ze gedacht hadden? En hoe zag hun leven er daarna uit?

Verhalen om door te vertellen

De verhalen van Haagse krachtpatsers laten zien hoe krachtig mensen omgaan met veranderingen. En hoe vindingrijk en weerbaar ze zijn, ook als die veranderingen niet zo positief uitpakken. Deze verhalen verdienen het doorverteld te worden.

Schrijver, fotograaf

Haagse krachtpatsers is een idee van Carla van den Bergen en Loes Schleedoorn. Carla schrijft de verhalen, Loes maakt de foto’s. De vormgeving van deze website en de documenten is in handen van Len ’t Hoen.

Schrijver Carla van den Bergen

Wat verwacht je van de activiteiten van een tekstbureau? Dat ze er teksten schrijven natuurlijk. Dat is dan ook de kern waar alles om draait bij Dialoog tekstbureau. Om tekstschrijven en redactie, maar ook om ideevorming, communicatieadvies en ‘schrijfcoaching’. Persoonlijk en uit op het beste. Een bescheiden onderneming op de rand van het Haagse centrum. Drijvende kracht: Carla van den Bergen, neerlandicus en schrijver met journalistieke inslag.

www.dialoogtekstbureau.nl

Fotograaf Loes Schleedoorn

Fotograaf zijn betekent voor mij: het onderwerp in de spotlight en zelf achter de schermen. Met aandacht voor inhoud en techniek en als doel een compositie in evenwicht. Ik werk met een open vizier, zowel conceptueel als illustratief en het liefst op locatie waar het op improviseren aankomt. Dichtbij de interactie en de emotie.

www.loesjepraktijken.nl

Vormgever Len ‘t Hoen

Of het nu gaat om websites, advertenties of huisstijlen: ik werk altijd met oog voor detail en met begrip van hedendaagse ontwikkelingen in techniek en vormgeving aan communicatie-projecten. Voor overheid, bedrijven, zzp-ers en stichtingen. Daarbij staan natuurlijk klantgerichtheid & creatieve oplossingen voorop!

www.lenshape.nl